Geschiedenis

OPRICHTING

Op 4 februari 2004 is het damesdispuut Ta Phemme als bestuurskundig damesdispuut opgericht te Enschede. Ta Phemme is opgericht door Judy Waanders, Lucille Smit, Loes ter Horst, Shira Godfried, Hanneke Mulderije en Inge-Fleur Spreij. De oprichters hebben het dispuut opgericht om hun vriendschap te verzegelen en te versterken. Met de tweede lichting is ook gezondheidswetenschappen binnen Ta Phemme geïntegreerd. Vanaf dan heten we bestuurskundig georiënteerd damesdispuut Ta Phemme.

WIE KAN ER LID WORDEN?

In 2015 is besloten dat Ta Phemme door zal gaan als universiteitsbreed damesdispuut.

LEDEN

Binnen Ta Phemme bestaan drie soorten leden. Je begint als kamermeisje, dan ben je aspirantlid. Heb je de SpitZ (onze inauguratietijd) naar tevredenheid doorstaan, dan mag je jezelf Phemmetje noemen. Ga je afstuderen, dan word je Hofdame.

BORRELS

De eerste kroeg waar Ta Phemme borrelde was de Pijp, daarna werd café de Spiegel onze standplaats, gevolgd door de Central Park. Tegenwoordig borrelen we in de Beiaard aan de Oude Markt in Enschede.

We borrelen elke woensdagavond (in de even weken). De borrels starten om 21.30 uur. In de oneven weken eten we gezamelijk bij een Phemmetje thuis. Ook organiseren we elk jaar een nieuwjaarsdiner, een diesweekend en een broertjes/zusjesdag.